Hunajaiset sipulit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0064.jpg
Hunajaiset sipulit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
1 kg pieniä sipuleita
vettä
nippu tuoretta oreganoa
liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
5 dl vettä
1 dl hunajaa
1 tl kokonaisia valkopippureita
- Kasta sipulit kuumaan veteen ja kuori ne, leikkaa suuret sipulit lohkoiksi.
- Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää sipulit.
- Keitä, kunnes ne ovat läpikuultavia.
- Lado sipulit vuorotellen oreganon oksien kanssa lasitölkkeihin.
- Kaada liemi päälle ja sulje tölkit. Säilytä kylmässä.
Hiilijalanjälki
0.1 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 24 kcal/annos
- C-vitamiini 5.9 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 12.4 mg
- Natrium 1.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
- Proteiini 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gSipuli
-
50 gPersilja
-
2 dlVäkiviinaetikka
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlHunaja
-
1 tlValkopippuri
-
5 dlVesi, vesijohtovesi