Hunajaiset uunijuurekset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/11/uunissapaahdetutjuurekset_netti.jpg
Hunajaiset uunijuurekset
Valmistusohje
1 kg kuutioituja juureksia (esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä, punajuurta)
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttisuolaa
1.Kuori juurekset. Paloittele ne aikuisen peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi.
2.Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
3.Sekoita öljy, hunaja ja mausteet kulhossa. Pyöräytä juurekset ja sipulit seoksessa.
4.Levitä juures-sipuliseos uunipellille leivinpaperin päälle.
5.Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes kypsiä. Sekoita välillä.
Testattu Marttakeittiössä
0.38 kg CO2 ekv
- Energia 100 kcal/annos
- Rasva 3.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
- Sokerit 11.2 g
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Natrium 194.7 mg
- Kalsium 43.6 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 24.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
2 rklHunaja
-
2 rklRypsiöljy
-
2 kplSipuli
-
250 gPunajuuri
-
250 gPalsternakka
-
250 gLanttu
-
250 gPorkkana