Hunajajuurekset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/uunissapaahdetutjuurekset_kuva_jouni_leskinen.jpg
Hunajajuurekset
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
yhteensä noin 1 kg kuutioituja juureksia:
porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä, punajuurta
2 sipulia
2 rkl öljyä
1-2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl yrttisuolaa
1. Kuori juurekset.
2. Paloittele ne aikuisen peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi.
3. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
4. Sekoita öljy, hunaja ja vesi kulhossa. Pyöräytä kasvikset seoksessa.
5. Peitä reunallinen uunipannu leivinpaperilla ja levitä juures- ja sipulipalat sen päälle.
6. Paista juureksia 200°C:sen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Sekoita välillä.
7. Ripottele kypsien juureksien päälle yrttisuolaa.
Testattu Marttakeittiössä
0.4 kg CO2 ekv
- Energia 111 kcal/annos
- Rasva 3.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 0.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.4 g
- Sokerit 11.6 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 187.5 mg
- Kalsium 55.2 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 18.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
2 rklHunaja
-
2 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
500 gPalsternakka
-
500 gPorkkana