Hunajamaksaa ja salviaa

G
4 annosta

Valmistusohje

4 viipaletta vasan maksaa
(600–700 g)
puoli ruukullista salviaa
voita
Marinadi:
3 rkl hunajaa
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua valkopippuria
puoli ruukullista salviaa

  1. Sekoita marinadin ainekset. Laita maksaviipaleet maustumaan marinadiin noin tunniksi.
  2. Paista kokonaiset salvianlehdet pannulla voissa rapeiksi. Nosta lehdet lautaselle. Kuumenna pannu ja paista marinoituneita maksaviipaleita noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Ne saavat jäädä sisältä punertavaksi.
  3. Koristele viipaleet paistetuilla salvianlehdillä. Tarjoa maksa esimerkiksi juureslumen kanssa.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.39 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 450 kcal/annos
  • Rasva 27.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
  • Proteiini 38.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 13.1 g
  • Sokerit 12.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 802 mg
  • Kalsium 23.7 mg
  • Rauta 54.5 mg
  • C-vitamiini 55.1 mg

Testattu Marttakeittiössä