Hunajamaksaa ja salviaa
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/10/hunajamaksa_vaaka_H.jpg
Hunajamaksaa ja salviaa
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
4 viipaletta vasan maksaa
(600–700 g)
puoli ruukullista salviaa
voita
Marinadi:
3 rkl hunajaa
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua valkopippuria
puoli ruukullista salviaa
- Sekoita marinadin ainekset. Laita maksaviipaleet maustumaan marinadiin noin tunniksi.
- Paista kokonaiset salvianlehdet pannulla voissa rapeiksi. Nosta lehdet lautaselle. Kuumenna pannu ja paista marinoituneita maksaviipaleita noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Ne saavat jäädä sisältä punertavaksi.
- Koristele viipaleet paistetuilla salvianlehdillä. Tarjoa maksa esimerkiksi juureslumen kanssa.
Hiilijalanjälki
1.39 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 450 kcal/annos
- Rasva 27.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.2 g
- Proteiini 38.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 13.1 g
- Sokerit 12.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 802 mg
- Kalsium 23.7 mg
- Rauta 54.5 mg
- C-vitamiini 55.1 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
3 rklHunaja
-
1.5 tlSalvia, jauhettu
-
700 gMaksa, poron
-
2 rklVoi
-
2 rklVoi
-
1 tlSalvia, jauhettu
-
0.5 tlValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklRypsiöljy