Hyytelön valmistus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Tyrni-kurpitsa.jpg
Hyytelön valmistus
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Perinneherkut
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
1 l mehua
700-800 g (8-9 dl) sokeria
- Käytä hyytelöön sokeroimatonta höyry- tai keitettyä mehua. Ensin valunut mehu on hyytelöön parasta.
- Mittaa mehu kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi.
- Sekoita sokeri vähitellen joukkoon.
- Keitä sen jälkeen ilman kantta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia sekoittamatta.
- Tee hyytelökoe: Tiputa vähän hyytelöä kylmälle lautaselle ja vedä siihen lusikalla vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Jos hyytelö ei 20 minuutin keittämisen jälkeen hyydy, ota avuksi hyytelöimisaine, esimerkiksi pektiini.
- Anna hyytelön jäähtyä muutama minuutti, kuori vaahto ja purkita pieniin, hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje välittömästi.
–
Jos hyytelö ei ole hyytynyt parin vuorokauden kuluessa, keitä se uudelleen ja lisää joukkoon apteekista saatavaa pektiiniä tai hyytelöimisainetta.
0 kg CO2 ekv