Inkiväärisima
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/inkiv_risima.jpg
Inkiväärisima
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kesä
- Kevät
- Vappu
Valmistusohje
100 g tuoretta inkiväärikasvin juurta
8 l vettä
400 g sokeria
400 g fariinisokeria
1 dl hunajaa
2 sitruunaa
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
- Kuori inkiväärijuuri ja paloittele se kattilaan. Lisää joukkoon sokerit.
- Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi. Lisää kattilaan kiehuvan kuuma vesi. Sekoita niin että sokerit liukenevat.
- Lisää juomaan hunaja, puristettu sitruunan mehu ja loput vedestä kylmänä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi (+37).
- Sekoita hiiva pieneen simatilkkaan ja lisää kattilaan
- Peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä yön yli.
- Siivilöi ja pullota puhtaisiin pulloihin, joissa on teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Korkita pullot kevyesti ja siirrä kylmään.
- Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Tähän menee säilytyslämpötilasta riippuen 3-7 päivää.
0.14 kg CO2 ekv
- Energia 95 kcal/annos
- C-vitamiini 1.2 mg
- Rauta 0 mg
- Kalsium 6.7 mg
- Natrium 2.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Sokerit 22.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
- Proteiini 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0 g
Pääraaka-aineet
-
100 gInkivääri, juurakko, raaka
-
80 dlVesi, vesijohtovesi
-
400 gSokeri
-
1 dlHunaja
-
1 dlSitruunamehu
-
2 gHiiva
-
400 gSokeri