Intialainen kotijuusto-pinaattikastike

G

Valmistusohje

1 pkt kotijuustoa (250 g)
kasvirasvaa paistamiseen
200g (pakaste) pinaattia tai kiehautettua, hienonnettua nokkosta
1–2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua

  1. Kuivaa kotijuusto paperilla ja kuutioi se suurehkoiksi paloiksi. Paista palat kuumalla pannulla tilkassa rasvaa joka puolelta hieman ruskeiksi. Varo, ettei juusto sula. Siirrä paistetut juustopalat sivuun.
  2. Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja valuta siivilässä.
  3. Lisää paistinpannulle vielä rasvaa ja kuullota siinä hienonnetut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Paista hetki ja lisää joukkoon kerma. Anna kerman kevyesti kiehahtaa ja lisää valutettu pinaatti, juustokuutiot sekä sitruunamehu.
  4. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  5. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen kaurasuurimoiden tai perunoiden kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä