Intialainen kotijuusto-pinaattikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/2intialainen_kotijuusto_pinaattikastike_vaaka_h.jpg
Intialainen kotijuusto-pinaattikastike
Valmistusohje
1 pkt kotijuustoa (250 g)
kasvirasvaa paistamiseen
200g (pakaste) pinaattia tai kiehautettua, hienonnettua nokkosta
1–2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
- Kuivaa kotijuusto paperilla ja kuutioi se suurehkoiksi paloiksi. Paista palat kuumalla pannulla tilkassa rasvaa joka puolelta hieman ruskeiksi. Varo, ettei juusto sula. Siirrä paistetut juustopalat sivuun.
- Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja valuta siivilässä.
- Lisää paistinpannulle vielä rasvaa ja kuullota siinä hienonnetut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Paista hetki ja lisää joukkoon kerma. Anna kerman kevyesti kiehahtaa ja lisää valutettu pinaatti, juustokuutiot sekä sitruunamehu.
- Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Tarjoa esimerkiksi keitettyjen kaurasuurimoiden tai perunoiden kanssa.
Testattu Marttakeittiössä