Italialainen leipäsalaatti eli panzanella
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/panzanella.jpg
Italialainen leipäsalaatti eli panzanella
Valmistusohje
2 keltaista paprikaa
1 kesäkurpitsa
4-6 viipaletta (kuivahtanutta) maalaisleipää
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 nippu kevätsipulia
1 pkt (125 g) mozzarellaa
1 pieni purkki (100 g) mustia oliiveja
1 pieni purkki (35 g) kapriksia
öljyä paistamiseen
koristeeksi
basilikaa
kastike:
½ dl oliiviöljyä
¼ dl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
(ripaus sokeria)
- Huuhtele ja kuivaa paprikat.
- Grillaa paprikat grillissä tai uunissa, kunnes niiden kuori kupruilee ja muuttuu mustaksi (noin 10 min).
- Laita paahdetut paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Kuori jäähtyneet paprikat, poista kanta ja siemenet. Paloittele.
- Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paista kauniin värisiksi.
- Kuutioi leivät ja paista pintaan kaunis väri.
- Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi kevätsipuli ja freesaa.
- Laita kaikki kasvikset tajoiluastiaan. Revi tai kuutioi mozzarella ja lisää se oliivien, kapristen ja leipäkuutioiden kanssa.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Kaada kastike salaattiin. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia.
- Revi salaatin päälle basilikaa ennen tarjoilua.
- Vinkki: Voit tarjota leipäkuutiot myös erillisessä astiassa, jolloin salaatti on gluteeniton.
Testattu Marttakeittiössä
0.61 kg CO2 ekv
- Energia 209 kcal/annos
- Rasva 13.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Proteiini 5.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.6 g
- Sokerit 4.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 565.6 mg
- Kalsium 108.2 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 101.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
35 gramsKapris, purkitettu
-
3 rklBasilika, tuore
-
1/4 tlSokeri
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/4 dlViinietikka
-
1/2 dlOliiviöljy
-
1 rklRypsiöljy
-
100 gOliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
-
125 gJuusto, mozzarella, rasvaa 20 %
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
250 gTomaatti
-
5 keskikokoinen annos (30.0 g)Vaalea leipä, maalaisleipä, fazer, vehnäjauho
-
350 gKesäkurpitsa, zucchini
-
340 gPaprika, keltainen