Italialainen tattisalaatti

4 annosta

Valmistusohje

muutaamaa erilaista salaattia, esimerkiksi tammenlehti- ja jääsalaattia sekä rucolaa
4–5 dl pilkottuja herkkutatteja
3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
kapriksia
parmesaanilastuja
1/2 appelsiinin mehu
tuoretta basilikaa

  1. Revi salaatinlehdet salaattikulhon pohjalle.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy, pilkotut tatit ja valkosipulinkynnet. Paista reilut 5 minuuttia, sekoita välillä.
  3. Mausta suolalla, pyöräytä joukkoon myllystä pari kolme kertaa.
  4. Kaada sienet salaatinlehtien päälle.
  5. Ripottele pinnalle kapriksia ja parmesaanilastuja. Pirskota salaatin päälle appelsiinista puristettua mehua.
  6. Koristele basilikanlehdillä.
  7. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.46 kg CO2 ekv
  • Energia 154 kcal/annos
  • Rasva 11.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 6.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Sokerit 4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Natrium 592.8 mg
  • Kalsium 162.9 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 14.1 mg