Italianpata

6 annosta

Valmistusohje

1 iso sipuli
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
2 rkl tomaattisosetta
2 dl tummaa soijarouhetta
2 dl vettä
800 g tomaattimurskaa (suolatonta)
3 dl vettä
200 g täysjyväpastaa
200 g herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl mustapippuria
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl chilijauhetta
suolaa

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
3. Lisää valkosipuli, paprikajauhe ja tomaattisose ja jatka kuullottamista hetki.
4. Lisää soijarouhe kattilaan ja kuullota seosta hetken aikaa.
5. Kaada sitten vesi pannulle ja sekoittele, kunnes se imeytyy soijarouheeseen.
6. Lisää kasariin tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää huuhteluvesi kattilaan.
7. Lisää kattilaan pasta.
8. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes pasta on kypsää. Sekoita välillä.
9. Lisää lopuksi joukkoon herne-maissi-paprikat ja kuumenna sekoitus.
10. Mausta pata kuivatulla basilikalla ja mustapippurilla.
11. Ota vauvan annos sivuun ja soseuta tarvittaessa.
12. Mausta loppupata kasvisliemikuutiolla, chilillä ja suolalla.

Vinkki! Voit tehdä italianpadan myös jauhelihasta. Paista liha sipulin kanssa, jolloin veden voi lisätä kattilaan tomaattimurskan kanssa.

  • Energia 291 kcal/annos
  • C-vitamiini 36 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • Kalsium 76.2 mg
  • Natrium 758.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 5 g
  • Sokerit 10.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.5 g
  • Proteiini 13.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 6.6 g