Italiansalaatti
-
Avainsanat:
- Perinneherkut
- Salaatit
Valmistusohje
100 g keittokinkkua
2 kuorineen keitettyä porkkanaa
2 kuorineen keitettyä perunaa
1 hapahko omena
pala tuoretta kurkkua
1 maustekurkku
2 dl pakasteherneitä
(keitettyjä sarvimakaroneja)
kastike:
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dl majoneesia
1/2 tl suolaa
1 rkl viinietikkaa ripaus valkopippuria
1. Leikkaa kinkku, kuoritut porkkanat, perunat ja omena sekä kurkut tulitikun ohuiksi suikaleiksi.
2. Lisää joukkoon kylmät herneet.
3. Sekoita vaahdoksi vatkatun kerman joukkoon kastikkeen muut aineet.
4. Sekoita kastike varovasti salaattiainesten joukkoon. Salaattiin voi lisätä esimerkiksi keitettyjä sarvimakaroneja ja parsaa.
5. Anna salaatin maustua ja vetäytyä muutama tunti.
6. Pane salaatti tarjoiluastiaan kauniiksi keoksi. Koristele tomaattilohkoilla ja persiljalla.
Salaatti säilyy kylmässä useita päiviä.
- Energia 449 kcal/annos
- Rasva 38.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
- Proteiini 7.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.6 g
- Sokerit 10.4 g
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Natrium 962.1 mg
- Kalsium 55.8 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 15.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaa
-
2 kplPorkkana, keitetty, suolaa
-
1/5 tlValkopippuri
-
1 rklViinietikka
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 dlMajoneesi, rasvaa 80 %
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
2 dlHerne
-
100 gMaustekurkku, sokerisuolattu
-
100 gKurkku
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
100 gKokolihaleikkele, keittokinkku, rasvaa 4,5 %