Italiansalaatti

4 annosta

Valmistusohje

100 g keittokinkkua
2 kuorineen keitettyä porkkanaa
2 kuorineen keitettyä perunaa
1 hapahko omena
pala tuoretta kurkkua
1 maustekurkku
2 dl pakasteherneitä
(keitettyjä sarvimakaroneja)

kastike:
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 1/2 dl majoneesia
1/2 tl suolaa
1 rkl viinietikkaa ripaus valkopippuria

1. Leikkaa kinkku, kuoritut porkkanat, perunat ja omena sekä kurkut tulitikun ohuiksi suikaleiksi.
2. Lisää joukkoon kylmät herneet.
3. Sekoita vaahdoksi vatkatun kerman joukkoon kastikkeen muut aineet.
4. Sekoita kastike varovasti salaattiainesten joukkoon. Salaattiin voi lisätä esimerkiksi keitettyjä sarvimakaroneja ja parsaa.
5. Anna salaatin maustua ja vetäytyä muutama tunti.
6. Pane salaatti tarjoiluastiaan kauniiksi keoksi. Koristele tomaattilohkoilla ja persiljalla.

Salaatti säilyy kylmässä useita päiviä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 449 kcal/annos
  • Rasva 38.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
  • Proteiini 7.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.6 g
  • Sokerit 10.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 962.1 mg
  • Kalsium 55.8 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 15.3 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus