Jälkiruokapizzat grillissä

Pizza toimii myös hyvin myös jälkiruokana. Tässä reseptissä raparperi ja mascarpone muodostavat maukkaan liiton, ja makua täydentävät satokauden hedelmät ja tuoreet yrtit.

4 annosta

Valmistusohje

Taikina 
250 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja 
0,25 pussia kuivahiivaa 
0,5 tl sokeria 
0,25 tl suolaa 
n. 1,75 dl vettä 

Raparperikompotti
n. 3 dl raparperia paloina 
2 rkl sokeria 
2–3 rkl vettä 

Täytteeseen lisäksi:
0,5 prk (à 250 g) ricottaa 
3–4 oksaa rosmariinia 
1 rkl sitruunamehua 
2 nektariinia 
2 rkl sokeria 
2 rkl hunajaa 
(pari oksaa minttua) 

  1. Sekoita noin 3,5 desilitraan jauhoja kuivahiiva, sokeri ja suola. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi ja lisää suurin osa siitä jauhoihin. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa taikinaa. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää loppu vesi. Jos taas taikina tuntuu kovin löysältä, lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla vähintään 30 minuuttia. 
  2. Valmista raparperikompotti. Mittaa kasariin raparperi, sokeri ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia tai kunnes raparperi on pehmeää ja palat osin hajonneet. 
  3. Irrottele rosmariininoksista lehdet ja silppua ne. Sekoita ne ja sitruunamehu ricottaan. 
  4. Pese nektariinit ja leikkaa lohkoiksi. Pyörittele lohkot sokerissa ja grillaa molemmin puolin, kunnes ne pehmenevät ja pinta karamellisoituu. 
  5. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, jaa neljään osaan ja kauli tai painele palat ohuiksi. Levitä paloille ricottaa ja nostele ne grilliin. Asettele kullekin pizzalle nektariinipaloja ja raparperikompottia. Sulje grillin kansi, jos mahdollista. Voit myös muotoilla alumiinifoliosta suojan pizzojen päälle, jotta ne saavat lämpöä myös päällyspuolelle. 
  6. Grillaa pizzoja noin viisi minuuttia tai kunnes reunat ovat kohonneet ja pohja kypsä. Nosta pizzat tarjoiluvadille tai lautasille ja valuta pinnalle hunajaa ja ripottele halutessasi mintunlehtiä. Tarjoa kuumina. 

Vinkki! Kokeile täytteenä myös muita grillattuja satokauden hedelmiä, esim. tuoretta ananasta, päärynää tai luumua. 

Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv
  • Energia 351 kcal/annos
  • Rasva 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 11.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 67.2 g
  • Sokerit 16.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 34.1 mg
  • Kalsium 130.3 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • C-vitamiini 8.2 mg