Järvikalaputtanesca
Järvikalaputtanescan valmistus vie vain vartin ja lopputulos on lämmittävän maukas! Italialaisen klassikon suomalaisessa versiossa anjoviksen tai sardiinin sijaan makua antaa säilötty luonnonkala.
Valmistusohje
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
n. 350 g täysjyväspagettia
250 g kirsikkatomaatteja tai 1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 dl oliiveja
n. 150 g luonnonkalasäilykettä, esim. järkisärki
1 kasvisliemikuutio
2 rkl öljyä
1 rkl viinietikkaa tai balsamicoa
2 tl sokeria
2 tl oreganoa
¼ tl chilijauhetta
8 dl vettä
Päälle: mustapippuria myllystä, raastettua parmesania tai pecorinoa, tuoretta basilikaa
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulin kynnet.
- Laita kaikki ainekset kattilaan.
- Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.
- Laske hieman lämpöä ja keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes pasta on kypsää.
Tarjoile rouhitun mustapippurin, juustoraasteen ja tuoreen basilikan kanssa.
Vinkki: Reseptiä on helppo varioida. Lisää joukkoon suikaloituja kasviksia, palkokasvivalmistetta, kikherneitä tai lohta.
Vinkki: Vegaanisen puttanescan teet vaihtamalla kalan kapriksiin.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 471 kcal/annos
- C-vitamiini 10.8 mg
- Rauta 4 mg
- Kalsium 94.5 mg
- Natrium 756.4 mg
- Kuitu, kokonais- 8 g
- Sokerit 5.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 74.6 g
- Proteiini 20.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Rasva 12.9 g
Pääraaka-aineet
-
1 kplSipuli
-
24 gValkosipuli
-
350 gMakaroni, täysjyvä
-
250 gTomaatti
-
50 gOliivi, keskiarvo, punnittu kivineen, öljyssä, vihreä/musta
-
150 gSärki
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
2 rklRypsiöljy
-
1 rklBalsamiviinietikka
-
2 tlSokeri
-
2 tlOregano, kuivattu