Järvikalapasteijat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_jarvikalapiiras_vaaka_H.jpg
Järvikalapasteijat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Välipalat
Valmistusohje
Voitaikina
250 g voita tai margariinia
250 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja
250 g maitorahkaa (tai 1,5 dl kylmää vettä)
- Nypi jauhot ja rasva sekaisin ja lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen.
- Laita jääkaappiin tunniksi.
- Kauli jääkaapissa levännyt taikina ohueksi levyksi, ja leikkaa siitä (muotilla) esimerkiksi ympyröitä tai neliöitä ja täytä järvikalatäytteellä.
Täyte
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 prk järvikalasäilykettä
50 g tuoretta tilliä
150 g ranskankermaa
1 mm mustapippuria myllystä
1 mm suolaa
Voiteluun kananmuna
- Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita ohran joukkoon järvikalasäilyke sekä ranskankerma ja tilli.
Mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla. - Kauli voitaikina jauhotetulla pöydällä levyksi ja leikkaa siitä neliöitä.
- Täytä neliöt noin ruokalusikallisella täytettä, taita pasteija puoliksi ja painele haarukalla reunat kiinni.Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla pintaan muutama reikä.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasollanoin 15 minuuttia tai kunnes pasteijat ovat kypsät.
- Energia 184 kcal/annos
- Rasva 12.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
- Sokerit 0.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 101 mg
- Kalsium 35.6 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
150 gRanskankerma
-
50 gTilli, tuore
-
100 gSärki
-
120 gOhrasuurimo
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
250 gVehnäjauho, valkoinen
-
250 gVoi