Järvikalapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_sailonta_villikalapihvit_vaaka_h.jpg
Järvikalapihvit
Tarjoa kalapihvien lisäkkeenä perunasosetta, lämmintä kasvislisäkettä ja salaattia. Jos haluat kalaisammat pihvit, lisää massaan yksi purkki enemmän järvikalasäilykettä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
300 g (2 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä
100 g sipulia tuoretta tai pakastettua
100 g (0,5 prk) ruohosipuli- tai yrttituorejuustoa
2 kananmunaa
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
70 g (1 pkt) tomaattipyreetä
1–2 rkl sitruunanmehua
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
0,5 tl suolaa
- Valuta kaloista öljy, laita kalat kulhoon.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kuutiot pehmeäksi tilkassa öljyä. Anna jäähtyä.
- Lisää kalan joukkoon kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Nostele lusikalla nokareita leivinpaperoidulle pellille, muotoile ne pihveiksi lusikalla tai kostutetuin käsin.
- Paista pihvejä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Vinkki: Kalapihvit sopivat erinomaisesti ruisleivästä, sämpylästä tai paahdetuista bataattiviipaleista valmistetun hampurilaisen väliin.
Hiilijalanjälki
0.32 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 83 kcal/annos
- Rasva 3.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 8.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.5 g
- Sokerit 1.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 221.7 mg
- Kalsium 17.6 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 3.1 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
2 gMustapippuri
-
10 gSitruunamehu
-
70 gTomaattisose, tomaattipyree
-
50 gKaurahiutale
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 13 %
-
100 gSipuli
-
300 gTonnikala, öljyssä