Jauheliha-porkkanapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/porkkana_jauhelihapihvit_00013.jpg
Jauheliha-porkkanapihvit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Liha
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
400 g naudan jauhelihaa
2 porkkanaa
1 dl vettä
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl rakuunaa
1 tl suolaa
1 tl jauhelihamaustetta
mustapippuria
- Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Mittaa kulhon pohjalle vesi tai maito ja sekoita siihen korppujauhot.
- Anna turvota hetki.
- Sekoita joukkoon jauheliha, porkkanaraaste, muna, kämmenellä hienonnettu rakuuna, suola, jauhelihamauste ja pippuri.
- Taputtele taikinasta kostutetuin käsin noin 10 ohutta pihviä leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista uunissa 225°C:ssa noin 15-20 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
1.05 kg CO2 ekv
- Energia 217 kcal/annos
- Rasva 10.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
- Proteiini 23.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.1 g
- Sokerit 2 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 673.1 mg
- Kalsium 31.3 mg
- Rauta 4.1 mg
- C-vitamiini 2.2 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlRakuuna, kuivattu
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 dlJauho, korppujauho
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
400 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %