Jauhelihakastike

4 annosta

Valmistusohje

400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk tomaattimurskaa
2-3 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl mustapippuria
1 lihaliemikuutio
ripaus sokeria
2 tl basilikaa, oreganoa, timjamia tms.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
2. Paahda jauheliha paistinpannussa, mausta suolalla, jauhelihamausteella ja pippurilla.
3. Lisää sipuli, valkosipuli ja jauhot. Sekoita kunnes jauhot häviävät lihan joukkoon.
4. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, vesi, ripaus sokeria ja yrtit.
5. Hauduta kannen alla vähäisellä lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
6. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi.

Tarjoa kastike keitetyn pastan, raastetun juuston ja raikkaan salaatin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.24 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 223 kcal/annos
  • Rasva 9.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 22.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.8 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 704.7 mg
  • Kalsium 29.5 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • C-vitamiini 16 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus