Jauhelihakeitto 10:lle
Perinteinen jauhelihakeitto, johon käytetään myös runsaasti juureksia! Voit myös korvata osan jauhelihasta esimerkiksi erilaisilla kasvisrouheilla, linsseillä tai pavuilla.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
10 hengen annos
600–800 g jauhelihaa*
2 l vettä
3–4 lihaliemikuutiota
(suolaa)
2–3 (150 g) sipulia
200 g lanttua
4 (300 g) porkkanoita
50 g palsternakkaa
50 g selleriä
1 kg perunoita
50 g purjoa
(murskattua valkosipulia)
persiljaa
1. Kuori ja pilko kasvikset.
2. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä kiehuvaan lihaliemeen.
3. Ruskista jauheliha ja lisää keittoon, kun kasvikset ovat melkein kypsiä.
4. Mausta esimerkiksi valkosipulilla ja lisää hienonnettu persilja keiton päälle ennen tarjoilua.
*Voit korvata osan jauhelihasta esimerkiksi 2 dl härkäpapu-tai hernerouheella, 3 dl kuivatuilla linsseillä tai 4 dl säilykepavuilla. Jos käytät härkäpapu- tai hernerouhetta, esikypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää keiton joukkoon kohdassa 3. Jos käytät kuivattuja linssejä tai säilykepapuja, lisää ne suoraan keiton joukkoon kohdassa 2.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 228 kcal/annos
- Rasva 7.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
- Proteiini 17.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.6 g
- Sokerit 4.4 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 926 mg
- Kalsium 48.5 mg
- Rauta 3.3 mg
- C-vitamiini 26.3 mg
Kokeile vaihteeksi kasvisversiota!
Pääraaka-aineet
-
4 rklPersilja
-
50 gPurjosipuli
-
1000 gPeruna, kuorittu
-
50 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
50 gPalsternakka
-
300 gPorkkana
-
200 gLanttu
-
150 gSipuli
-
3 1/2 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
700 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola