Jauhelihamureke 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Lihamureke.jpg
Jauhelihamureke 10:lle
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Liha
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
10 hengelle
1 kg jauhelihaa
2 dl korppujauhoja
4 dl vettä
1–2 sipulia
2 kananmunia
2,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
2 tl jauhelihamaustetta
(tai muita mausteita ja yrttejä oman maun mukaan)
1. Mittaa neste ja korppujauhot kulhoon, sekoita. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia.
2. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi.
3. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi murekemassaksi.
4. Muotoile massasta mureke uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
5. Paista 200 °C, noin 40-45 min. Tarkista kypsyys.
Murekkeen voit täyttää esimerkiksi keitetyillä kananmunilla, kasviksilla tai sienillä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 220 kcal/annos
- Rasva 10.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
- Proteiini 23.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.2 g
- Sokerit 1.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 680.5 mg
- Kalsium 20.4 mg
- Rauta 3.9 mg
- C-vitamiini 1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlMustapippuri
-
2.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklPaprikajauhe
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
100 gSipuli
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlJauho, korppujauho
-
1000 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %