Jauhelihaohratto 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Ohratto.jpg
Jauhelihaohratto 10:lle
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
10 hengen annos
2–3 sipulia
n. 500 g jauhelihaa
4 dl rikottuja ohrasuurimoita
n. 8 dl vettä
1–2 lihaliemikuutiota
½ tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
(ripaus suolaa)
2 pss (400 g) herne-maissi-paprikasekoitusta
hyppysellinen kanelia ja oreganoa
1. Hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipuli.
3. Sekoita joukkoon ohrasuurimot, vesi ja liemikuutio.
4. Mausta pippurilla ja paprikajauheella. Sekoita.
5. Anna hautua noin puoli tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä.
6. Lisää pakastekasvikset, kaneli ja oregano.
7. Sekoita, kuumenna ja tarkista maku.
Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 133 kcal/annos
- Rasva 5.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Proteiini 12.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.5 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 410.2 mg
- Kalsium 17.4 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 18 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
400 gPakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika
-
1/2 tlOregano, kuivattu
-
1/5 tlKaneli, jauhettu
-
1 tlPaprikajauhe
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 1/2 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
500 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola