Jauhemaksapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Jauhemaksapihvi.jpg
Jauhemaksapihvit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha
- Perinneherkut
Valmistusohje
300 g raakaa perunaa
1 sipuli
1 muna
1 tl suolaa
½ tl valko- tai mustapippuria
½ tl meiramia
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
margariinia tai voita
Lisäksi:
runsaasti haudutettuja sipulirenkaita
Kastike:
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria
- Pese ja kuori kasvikset.
- Raasta perunat hienoksi raasteeksi.
- Hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi.
- Sekoita kasvikset, muna ja mausteet maksan joukkoon.
- Paista taikinasta ohukaispannulla paksuhkoja pihvejä.
–
Tarjoa pihvien kanssa keitettyjä perunoita, puolukkasurvosta ja haudutettua sipulia.
Jos haluat kastiketta, kuumenna paistamisen jälkeen pannulla kermaa (tai maitoa).
Mausta liemi ja lusikoi pihvien päälle.
Hiilijalanjälki
1.08 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 298 kcal/annos
- C-vitamiini 23.9 mg
- Rauta 5.1 mg
- Kalsium 52.5 mg
- Natrium 675.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
- Proteiini 12.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.6 g
- Rasva 21 g
Pääraaka-aineet
-
300 gPeruna, kuorittu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlValkopippuri
-
300 gMaksa, naudan
-
2 rklVoi
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tspMeirami, kuivattu
-
1 iso annos (200.0 g)Sipuli, paistettu