Jauhemaksapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Jauhemaksapihvi.jpg
Jauhemaksapihvit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha
- Perinneherkut
Valmistusohje
300 g raakaa perunaa
1 sipuli
1 muna
1 tl suolaa
½ tl valko- tai mustapippuria
½ tl meiramia
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
margariinia tai voita
Lisäksi:
runsaasti haudutettuja sipulirenkaita
Kastike:
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria
- Pese ja kuori kasvikset.
- Raasta perunat hienoksi raasteeksi.
- Hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi.
- Sekoita kasvikset, muna ja mausteet maksan joukkoon.
- Paista taikinasta ohukaispannulla paksuhkoja pihvejä.
–
Tarjoa pihvien kanssa keitettyjä perunoita, puolukkasurvosta ja haudutettua sipulia.
Jos haluat kastiketta, kuumenna paistamisen jälkeen pannulla kermaa (tai maitoa).
Mausta liemi ja lusikoi pihvien päälle.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.08 kg CO2 ekv
- Energia 298 kcal/annos
- C-vitamiini 23.9 mg
- Rauta 5.1 mg
- Kalsium 52.5 mg
- Natrium 675.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
- Proteiini 12.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.6 g
- Rasva 21 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
300 gPeruna, kuorittu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlValkopippuri
-
300 gMaksa, naudan
-
2 rklVoi
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tspMeirami, kuivattu
-
1 iso annos (200.0 g)Sipuli, paistettu