Jouluinen kaakao

G
2 annosta

Valmistusohje

2 annosta

4 dl maitoa
2-3 tl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
1-2 tl sokeria
ripaus piparkakkumaustetta

Pinnalle:
1 dl kuohukermaa
ripaus kardemummaa tai kanelia

1. Vaahdota ensiksi kerma pehmeäksi vaahdoksi.
2. Kuumenna maito kattilassa ja lisää joukkoon kaakaojauhe, vaniljasokeri, sokeri ja piparkakkumauste. Sekoita.
3. Maista ja makeuta/mausta mieleiseksi.
4. Annostele kahteen mukiin ja koristele juoma kermavaahdolla.
5. Ripottele pinnalle kanelia tai kardemummaa. Nauti!

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.43 kg CO2 ekv
  • Energia 264 kcal/annos
  • Rasva 21 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.1 g
  • Proteiini 8.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.7 g
  • Sokerit 10 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 96.2 mg
  • Kalsium 278.1 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 2.5 mg