Jouluinen punakaalisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/12/jouluinen_punakaalisalaattiMartat_H-e1661779489241.jpg
Jouluinen punakaalisalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Maidoton
- Salaatit
Valmistusohje
1 porkkana
1 appelsiini
1 ruukku rapeaa vihersalaattia
300 g punakaalia
1 pieni punasipuli
75 g saksanpähkinöitä
10 kuivattua aprikoosia
1 granaattiomena
Kastike:
2–3 rkl öljyä
1-2 rkl viinietikkaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori appelsiini. Leikkaa lohkojen pinnalta kalvot. Leikkaa lohkot paloiksi.
- Revi salaatti pieniksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
- Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Leikkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi. Suikaloi aprikoosit.
- Halkaise granaattiomena ja leikkaa molemmat puolikkaat neljään lohkoon. Koputa isolla lusikalla lohkon kuoreen napakasti lautasen tai leikkuulaudan päällä, jolloin siemenet irtoavat.
- Asettele ainekset kerroksittain laakeaan kulhoon. Pohjalle ensin vihersalaatti, punakaali, porkkanaraaste ja appelsiinin palat, sitten loput aineet.
- Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri keskenään ja kaada kastike salaattiainesten joukkoon.
- Anna salaatin tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Testattu Marttakeittiössä