Jouluinen sipulikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/11/marttaliitto_joulu_sipulikeitto_vaaka_h.jpg
Jouluinen sipulikeitto
Valmistusohje
1 kg sipulia
50 g voita tai margariinia
0,5 rkl fariinisokeria
2 tähtianista
5 kokonaista neilikkaa
1 tl kuivattua timjamia
0,275-0,33 l alkoholitonta kuivaa siideriä
1 l kasvis- tai kanalientä
1 tl suolaa
Lisäksi:
4 viipaletta setsuuria (Setsuuri | Martat)
100 g juustoraastetta
- Kuori sipulit ja viipaloi ohuelti.
- Sulata rasva kattilassa ja lisää sipuliviipaleet ja fariinisokeri. Kuullota matalalla lämmöllä 30-40 minuuttia usein sekoittaen.
- Lisää mausteet ja siideri. Anna kiehua vaimeasti, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää sitten kasvis- tai kanaliemi ja keitä noin 20 minuuttia. Mausta suolalla.
- Paahda setsuuriviipaleet. Levitä niille juustoraaste ja aseta uuniin grillivastuksen alle noin 10 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
- Tarjoile keitto joko yhdestä padasta, jonka päällä on leipäviipaleet, tai annoskulhoista, joiden päällä on yksi leipä kussakin.
1.16 kg CO2 ekv
- Energia 307 kcal/annos
- Rasva 18.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.1 g
- Proteiini 10 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 22.4 g
- Sokerit 21 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 1689.8 mg
- Kalsium 258 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 25.7 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
100 gJuusto, rasvaa 28 %, sisältää kasvirasvaa
-
1 keskikokoinen annos (330.0 g)Siiderijuoma, pear, alkoholiton siideri, 0,02 til% alkoholia, rainbow
-
1 tlTimjami
-
50 gVoi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
4.22 cupKasvisliemi
-
1 tlNeilikka, jauhettu
-
0.5 rklSokeri
-
1000 gSipuli