Jouluinen vuokaleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/jouluinenvuokaleip.jpg
Jouluinen vuokaleipä
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
5 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
1 dl siirappia
1 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 tl suolaa
1 rkl fenkolia
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl saksanpähkinöitä
- Sekoita piimä, öljy ja siirappi.
- Yhdistä kuivat aineet ensin keskenään ja sitten piimäseokseen.
- Voitele 2 litran leipävuoka.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:ssa uunissa noin tunti.
0.09 kg CO2 ekv
- Energia 167 kcal/annos
- Rasva 8.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
- Sokerit 7.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 253.5 mg
- Kalsium 47.5 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 0.4 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlPähkinä, saksanpähkinä
-
2 dlKarpalot, kuivatut, makeutettu
-
1 rklFenkolin siemeniä
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlAuringonkukansiemen
-
1 dlPellavansiemen, kokonainen
-
5 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlRuokasooda
-
1 dlSiirappi
-
1 dlRypsiöljy
-
5 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa