Joulusilakat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/11/jouluiset_silakat_aukeama_h.jpg
Joulusilakat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Välipalat
Valmistusohje
1 kg silakoita tai 500–600 g silakkafileitä
4 dl vettä
3 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa
Mausteliemi:
2 1/2 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kokonaista maustepippuria
2 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
2 oksaa tuoretta rosmariinia
1 punasipuli
3 rkl karpaloita tai puolukoita
- Perkaa silakat (ellet ostanut fileitä).
- Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään.
- Laita silakkafileet etikkaveteen ja pidä jääkaapissa noin 6 tuntia.
- Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
- Mittaa vesi, etikka, kaikki mausteet ja puolet rosmariinista kattilaan. Kiehauta seos ja nosta sivuun jäähtymään.
- Kuori ja viipaloi sipuli.
- Sekoita astiassa silakkafileet, sipuliviipaleet ja karpalot.
- Kaada mausteliemi silakkafileiden päälle ja peitä astia kannella tai kelmulla.
- Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.
- Koristele fileet tuoreella rosmariinilla. Tarjoa blinien kanssa tai joulupöydän alkuruokana.
Testattu Marttakeittiössä
0.52 kg CO2 ekv
- Energia 163 kcal/annos
- Rasva 5.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 10.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18 g
- Sokerit 16.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 330.8 mg
- Kalsium 68.6 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 1.5 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklKarpalo
-
60 gPunasipulia
-
2 rklRosmariini, kuivattu
-
0.5 tlNeilikka, jauhettu
-
0.5 tlMaustepippuri, jauhettu
-
250 gVesi, vesijohtovesi
-
100 gOmenaviinietikka
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
500 gSilakkafilee
-
130 gSokeri