Joulusilakat

G
8 annosta

Valmistusohje

1 kg silakoita tai 500–600 g silakkafileitä
4 dl vettä
3 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa

Mausteliemi:
2 1/2 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kokonaista maustepippuria
2 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
2 oksaa tuoretta rosmariinia
1 punasipuli
3 rkl karpaloita tai puolukoita

  1. Perkaa silakat (ellet ostanut fileitä).
  2. Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään.
  3. Laita silakkafileet etikkaveteen ja pidä jääkaapissa noin 6 tuntia.
  4. Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
  5. Mittaa vesi, etikka, kaikki mausteet ja puolet rosmariinista kattilaan. Kiehauta seos ja nosta sivuun jäähtymään.
  6. Kuori ja viipaloi sipuli.
  7. Sekoita astiassa silakkafileet, sipuliviipaleet ja karpalot.
  8. Kaada mausteliemi silakkafileiden päälle ja peitä astia kannella tai kelmulla.
  9. Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.
  10. Koristele fileet tuoreella rosmariinilla. Tarjoa blinien kanssa tai joulupöydän alkuruokana.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
  • Energia 163 kcal/annos
  • Rasva 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 10.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18 g
  • Sokerit 16.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 330.8 mg
  • Kalsium 68.6 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 1.5 mg