Joulusilli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/joulusilli.jpg
Joulusilli
Parhaan sillin joulupöytään saa itse tekemällä. Sillifileet löydät kaupasta kylmäkaapista.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Juhannus
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Perinneherkut
- Talvi
Valmistusohje
2 silliä tai 4 sillifileetä
15 maustepippuria
10 valkopippuria
1 punasipuli
tilliä, persiljaa
2 laakerinlehteä
Liemi:
2 dl väkiviinietikkaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
- Sillejä liotetaan muutaman tunnin ajan vedessä, perataan ja fileoidaan.
- Fileet leikataan palasiksi, jotka ladotaan lasipurkkiin, väliin tulee tilliä, persiljaa ja muita mausteita.
- Liemi kiehautetaan, jäähdytetään ja kaadetaan palasten päälle.
- Silli on seuraavana päivänä valmista tarjottavaksi.
Vinkki: Jos ohjeesta jätetään pois tilli ja persilja ja käytetään piparjuurta, sinapinsiemeniä, muutama neilikka ja porkkanaa, saadaan lasimestarin silliä.
Hiilijalanjälki
2.09 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 310 kcal/annos
- Rasva 22.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Proteiini 16.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.4 g
- Sokerit 8.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 5954.5 mg
- Kalsium 104.3 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 1.8 mg
Pääraaka-aineet
-
85 gSokeri
-
0.85 cupViinietikka
-
2 tlLaakerinlehti
-
25 gTilli, tuore
-
70 gSipuli
-
2 tlValkopippuri
-
1 rklMaustepippuri, jauhettu
-
1200 gSilli, tynnyriin suolattu