Joulusinappi, juhlava
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/02/31ae0e9e-ac38-4760-b1a2-a4b0b470ab42.jpg
Joulusinappi, juhlava
Valmistusohje
1 ½ dl sinappijauhetta
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl kermaa
vajaa ½ dl öljyä
1 rkl perunajauhoja
1 muna
3 ½ rkl maustekurkkujen lientä
2 ½ rkl etikkaa
4 rkl konjakkia
ripaus suolaa
1. Sekoita kattilassa kaikki muut aineet paitsi etikka, konjakki ja suola. Kiehauta seos, älä keitä.
2. Lisää joukkoon etikka, konjakki ja suola. Pane sinappi kauniisiin purkkeihin.
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 46 kcal/annos
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 0.9 mg
- Kalsium 16.1 mg
- Natrium 19.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Sokerit 3.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
- Proteiini 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Rasva 2.9 g
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 dlSokeri
-
1 1/2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 1/2 rklViinietikka
-
4 rklKonjakki/rommi/viski, 40 til% alkoholia
-
3 1/2 rklViinietikka
-
9 rklKuminan siemenet