Juhlava joulusinappi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/joulusinappi.jpg
Juhlava joulusinappi
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Joulu
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 ½ dl sinappijauhetta
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl kermaa
n. ½ dl öljyä
1 rkl perunajauhoja
1 muna
3 ½ rkl maustekurkkujen lientä
2 ½ rkl etikkaa
4 rkl konjakkia
ripaus suolaa
- Sekoita kattilassa kaikki muut aineet paitsi etikka, konjakki ja suola.
- Kiehauta seos, älä keitä.
- Lisää joukkoon etikka, konjakki ja suola.
- Pane sinappi kauniisiin purkkeihin.
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 46 kcal/annos
- Rasva 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 0.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 19.5 mg
- Kalsium 16.1 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
3 1/2 rklViinietikka
-
9 rklKuminan siemenet
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
4 rklKonjakki/rommi/viski, 40 til% alkoholia
-
2 1/2 rklViinietikka
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1 1/2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
1 1/2 dlSokeri