Juurisellerikeitto ja tilliöljy
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/08/4_juurisellerikeitto_H-1.jpg
Juurisellerikeitto ja tilliöljy
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
900 g juuriselleriä
1–2 (250 g) jauhoista perunaa
1 rkl öljyä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tlk (2 dl) kaurakermaa
(suolaa)
- Pese ja kuori juurisellerit ja perunat. Paloittele ne kuutioiksi.
- Kuullota kuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää vesi sekä liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes sellerit ja perunat ovat täysin pehmeitä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kaurakerma. Kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi. Lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki: Jos haluat, voit tarjota keiton kanssa tilliöljyä.
Tilliöljy:
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku tilliä
0,5 dl persiljaa varsineen
1 dl oliiviöljyä
1 rkl pinjansiemeniä
0,5 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
- Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 248 kcal/annos
- C-vitamiini 90.8 mg
- Rauta 2.7 mg
- Kalsium 153.1 mg
- Natrium 1334.4 mg
- Kuitu, kokonais- 10.2 g
- Sokerit 9.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 39.3 g
- Proteiini 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Rasva 11.3 g
Pääraaka-aineet
-
900 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
250 gPeruna, punnittu kuorineen
-
1 rklRypsiöljy
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
200 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
7 gValkosipuli
-
250 gTilli, tuore
-
1 pieni annos (40.0 g)Persilja
-
1 rklPinjansiemen, kuivattu
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola