Juusto-yrttikastike
Juusto-yrttikastike
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 nippu varhaissipulia varsineen
2 rkl öljyä
1–2 dl maitoa
150–200 g sulatejuustoa
0,5 dl tilliä hienonnettuna
muutama kierros valkopippuria myllystä
ripaus suolaa
- Hienonna sipulit ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulisilppua öljyssä miedolla lämmöllä hetki. Lisää sipulin varret ja anna niidenkin pehmentyä.
- Lisää maito ja sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut ja seos tasaista.
- Mausta tillillä, valkopippurilla ja suolalla. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka maitoa.
0.57 kg CO2 ekv
- Energia 185 kcal/annos
- Rasva 15.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Proteiini 8.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 3.3 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 536.5 mg
- Kalsium 231.3 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 3.2 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
0.2 tlValkopippuri
-
10 gTilli, tuore
-
150 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
100 gMaito, rasvaton
-
2 rklRypsiöljy
-
50 gVihersipuli
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola