Juusto-yrttikastike

G
4 annosta

Valmistusohje

1 nippu varhaissipulia varsineen
2 rkl öljyä
1–2 dl maitoa
150–200 g sulatejuustoa
0,5 dl tilliä hienonnettuna
muutama kierros valkopippuria myllystä
ripaus suolaa

  1. Hienonna sipulit ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulisilppua öljyssä miedolla lämmöllä hetki. Lisää sipulin varret ja anna niidenkin pehmentyä.
  2. Lisää maito ja sulatejuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut ja seos tasaista.
  3. Mausta tillillä, valkopippurilla ja suolalla. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka maitoa.
Hiilijalanjälki
0.57 kg CO2 ekv
  • Energia 185 kcal/annos
  • Rasva 15.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Proteiini 8.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 3.3 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 536.5 mg
  • Kalsium 231.3 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 3.2 mg

Testattu Marttakeittiössä