Juustopiiras versosalaatilla

10 annosta

Valmistusohje

Pohja
200 g digestivekeksejä
125 g voita

Täyte
150 g fetaa
3 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk mascarponejuustoa (250 g)
ruohosipulia hienonnettuna
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
0,5 tl chiliä myllystä

Salaatti
250 g kirsikkatomaatteja
0,5 dl oliiviöljyä
reilusti versoja ja yrttejä
1 dl auringonkukan siemeniä
1 rkl soijakastiketta

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, halkaisija max 24 cm.
  2. Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Valmista täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mascarponejuusto. Murustele joukkoon fetajuusto.
  4. Hienonna ruohosipuli ja lisää se joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Chilin voi halutessaan jättää myös pois.
  5. Sekoita ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  6. Kun kakku on jähmettynyt kypsäksi, jäähdytä kakku hyvin ja nosta jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.
  7. Tee salaatti. Pese ja pilko versot sopivaksi salaattiin. Puolita kirsikkatomaatit. Lisää oliiviöljy versojen ja tomaattien joukkoon.
  8. Paahda kuivalla pannulla auringonkukan siemenet. Kun siemenet ovat saaneet paahtuneen pinnan, lisää soijakastike, sekoita hyvin ja siirrä siemenet lautaselle jäähtymään.
  9. Laita kakku tarjoiluastialle, kokoa päälle salaatti ja ripottele siemenet salaatin päälle.

Vinkki! Juustopiiraan pohjasta tulee melko makea. Jos suolaisen ja makean yhdistelmä ei tunnu omalta, valitse pohjaan mahdollisimman vähän sokeria sisältävät keksit.

Vinkki! Tämä piiras ovat on mainio juhlatarjottava!

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Ravintosisältö

  • Energia 431 kcal/annos
  • C-vitamiini 19 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 194.7 mg
  • Natrium 848.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.2 g
  • Proteiini 10.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 17.8 g
  • Rasva 36 g