Kaakao
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kaakao_id_14505.jpg
Kaakao
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Juomat
- Kananmunaton
- Talvi
Valmistusohje
Neljälle
2 dl vettä
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 rkl hienoa sokeria
6 dl maitoa
1. Mittaa kattilaan vesi, kaakaojauhe ja sokeri.
2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
3. Lisää maito ja kuumenna.
Lusikallinen kermavaahtoa tekee kaakaoannoksesta juhlavan.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Vinkit
- Lisämakua kaakaoon antavat esimerkiksi ¼ tl kanelia, vaniljasokeria tai inkivääriä.
- Korvaa puolet maidosta kookosmaidolla, jos pidät kookoksen mausta. Myös soijajuoma sopii juomaan mainiosti.
- Latinalaiskaakao syntyy sulattamalla lämpimään maitoon kaakaon sijasta 30 g tummaa suklaata ja mausteeksi pikkuripaus chilijauhetta.
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 111 kcal/annos
- Rasva 3.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 5.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
- Sokerit 13.2 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 65.8 mg
- Kalsium 186.4 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 1.6 mg
Pääraaka-aineet
-
6 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 rklSokeri
-
3 rklKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
2 dlVesi, vesijohtovesi