Keltainen kaali-broilerikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/09/martatkeltainen_broileri_kaalikeitto_vaaka_hp.jpg
Keltainen kaali-broilerikeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Maidoton
Valmistusohje
1 pkt (n. 400 g) hunajamarinoituja tai marinoimattomia broilerifileesuikaleita
400 g hapankaalia
3–4 porkkanaa
1–2 sipulia TAI 1 pss sipulikuutioita (pakaste)
3 valkosipulinkynttä
100 g suolakurkkua
1 rkl öljyä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
9 dl vettä
(suolaa)
3 rkl kana- tai kasvisfondia TAI 1 kana- tai kasvisliemikuutio
kokonaisia maustepippureita
(Lisäksi):
0,5 dl tuoretta tilliä
1 prk smetanaa
- Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Mikäli broileri on marinoimatonta, mausta se tilkassa öljyä, johon on sekoitettu mausteita, esim. maustemitallinen mustapippuria ja 1 tl rakuunaa.
- Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulit. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen curry ja kurkuma. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa. Lisää tai hapankaali ja porkkanasuikaleet.
- Kaada vesi hetken kuluttua kattilaan. Lisää joukkoon fondi tai liemikuutio ja pippurit. Hauduta keitto lähes kypsäksi.
- Lisää ruskistetut broilerinsuikaleet ja lopuksi suolakurkkukuutiot, kiehauta.
- Mausta keitto halutessasi tillillä. Lisää vettä ja mausteita tarvittaessa.
- Tarjoa keitto smetanasilmän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
1.23 kg CO2 ekv
- Energia 332 kcal/annos
- Rasva 18.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.2 g
- Proteiini 26.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20 g
- Sokerit 10.7 g
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Natrium 1224.2 mg
- Kalsium 111.4 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 43.6 mg
Pääraaka-aineet
-
400 gHapankaali
-
120 gSmetana, rasvaa n. 40 %
-
3 rklTilli, tuore
-
1 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
900 gVesi, vesijohtovesi
-
1 tlkurkuma, jauhettu
-
1 tlMausteet, currya
-
1 rklRypsiöljy
-
100 gMaustekurkku, sokerisuolattu
-
10 gValkosipuli
-
2 kplSipuli
-
4 kplPorkkana
-
400 gBroileri, rintafilee, nahaton