Keltainen kaali-broilerikeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 pkt (n. 400 g) hunajamarinoituja tai marinoimattomia broilerifileesuikaleita 
400 g hapankaalia 
3–4 porkkanaa 
1–2 sipulia TAI 1 pss sipulikuutioita (pakaste) 
3 valkosipulinkynttä 
100 g suolakurkkua 
1 rkl öljyä 
1 tl currya 
1 tl kurkumaa 
9 dl vettä 
(suolaa) 
3 rkl kana- tai kasvisfondia TAI 1 kana- tai kasvisliemikuutio 
kokonaisia maustepippureita 
(Lisäksi): 
0,5 dl tuoretta tilliä 
1 prk smetanaa 

  1. Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Mikäli broileri on marinoimatonta, mausta se tilkassa öljyä, johon on sekoitettu mausteita, esim. maustemitallinen mustapippuria ja 1 tl rakuunaa. 
  2. Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulit. Leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi. 
  3. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen curry ja kurkuma. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa. Lisää tai hapankaali ja porkkanasuikaleet. 
  4. Kaada vesi hetken kuluttua kattilaan. Lisää joukkoon fondi tai liemikuutio ja pippurit. Hauduta keitto lähes kypsäksi.
  5. Lisää ruskistetut broilerinsuikaleet ja lopuksi suolakurkkukuutiot, kiehauta. 
  6. Mausta keitto halutessasi tillillä. Lisää vettä ja mausteita tarvittaessa. 
  7. Tarjoa keitto smetanasilmän kanssa. 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.23 kg CO2 ekv
  • Energia 332 kcal/annos
  • Rasva 18.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.2 g
  • Proteiini 26.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20 g
  • Sokerit 10.7 g
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Natrium 1224.2 mg
  • Kalsium 111.4 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 43.6 mg