Kaali-jauhelihalaatikko

6 annosta

Valmistusohje

tilkka öljyä
n 1,2 kg valkokaalia
1,4 litraa vettä
1 lihaliemikuutio
0,75 dl siirappia
2 dl puuroriisiä
400 g jauhelihaa
suolaa, mustapippuria
paprikajauhetta, meiramia
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
(pinnalle muutama voinokare)

1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai monitoimikoneen karkealla raastinterällä. Kovimman kannan voi jättää pois.
2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä viitisen minuuttia.
3. Lisää joukkoon vesi, lihaliemikuutio, siirappi ja riisi. Hauduttele kaalit pehmeiksi ja anna riisin kypsyä.
4. Ruskista silputtu sipuli ja valkosipuli yhdessä jauhelihan kanssa pannussa, mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla, paprikajauheella ja meiramilla.
5. Sekoita uunivuokaan pehmennyt kaali-riisiseos ja jauheliha. Maista seosta ja mausta tarvittaessa lisää. Ripottele pinnalle halutessasi muutama voinokare.
6. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin tunti. Suojaa pinta, jos ruskistuu liikaa.
7. Lopuksi sammuta uuni ja anna hautua vielä tovi. Maku paranee pitkään hauduttaessa.
8. Tarjoa puolukkahillon kera.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.49 kg CO2 ekv
  • Energia 374 kcal/annos
  • Rasva 14.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Proteiini 16.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 52.9 g
  • Sokerit 16.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Natrium 1081.6 mg
  • Kalsium 112.8 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 76.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus