Kaali-vuohenputkipata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kaali-vuohenputkipata.jpg
Kaali-vuohenputkipata
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kevät
- Uuni- ja pataruoat
- Villiyrtit
Valmistusohje
2 sipulia
2-3 rkl öljyä
500–600 g varhais- tai kiinankaalia
pari kourallista nuoria vuohenputken lehtiä
3 dl piimää
1 tl currya
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- Hauduta hienonnettuja sipuleita hetki öljyssä.
- Lisää joukkoon suikaloitu kaali ja silputut vuohenputken lehdet.
- Anna kypsyä hiljalleen jonkin aikaa kannen alla välillä sekoittaen.
- Lisää joukkoon piimä ja mausteet. Anna hautua kypsäksi.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 156 kcal/annos
- Rasva 10.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 5.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.7 g
- Sokerit 8.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Natrium 634.2 mg
- Kalsium 240.2 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 49.2 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlMausteet, currya
-
3 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
50 gNokkonen
-
550 gKiinankaali
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli