Kaali-vuohenputkipata

G
4 annosta

Valmistusohje

2 sipulia
2-3 rkl öljyä
500–600 g varhais- tai kiinankaalia
pari kourallista nuoria vuohenputken lehtiä
3 dl piimää
1 tl currya
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

  1. Hauduta hienonnettuja sipuleita hetki öljyssä.
  2. Lisää joukkoon suikaloitu kaali ja silputut vuohenputken lehdet.
  3. Anna kypsyä hiljalleen jonkin aikaa kannen alla välillä sekoittaen.
  4. Lisää joukkoon piimä ja mausteet. Anna hautua kypsäksi.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
  • Energia 156 kcal/annos
  • Rasva 10.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.7 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Natrium 634.2 mg
  • Kalsium 240.2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 49.2 mg