Kaalicocktail
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kaalicocktail.jpg
Kaalicocktail
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
Valmistusohje
500 g ruusukaalia
500 g kiinankaalia
3 isoa valkosipulinkynttä
3 dl vettä
3 rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl dijonsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä
- Leikkaa ruusukaalista kannat pois. Nypi uloimpia lehtiä irti ja ota talteen.
- Laita nuput kattilaan ja murskaa joukkoon valkosipuli.
- Lisää vesi ja fondi. Keitä kannen alla noin viisi minuuttia. Nuput kypsyvät nopeasti ja ne on tarkoitus jättää rapsakoiksi.
- Valuta kattilasta vesi.
- Suikaloi kiinankaali. Lisää kattilaan ruusukaalin uloimmat lehdet, jotka irrotit aiemmin, sekä kiinankaali ja oliiviöljy.
- Freesaa sekoitellen pari minuuttia.
- Mausta sinapilla, etikalla ja pippurilla.
Hiilijalanjälki
0.73 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 198 kcal/annos
- Rasva 15.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Proteiini 4.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.3 g
- Sokerit 6.6 g
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Natrium 608 mg
- Kalsium 121.8 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 134.4 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gRuusukaali
-
500 gKiinankaali
-
10.5 gValkosipuli
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
4 rklOliiviöljy
-
2 rklSinappi
-
1 rklViinietikka
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 kplKasvisliemikuutio