Kääretorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/leivonnaiset_makeat_tyrnik_retorttu_satakunta.jpg
Kääretorttu
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Maidoton
- Makea leivonta
Valmistusohje
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
sokeria ja vaniljasokeria
2 dl marjahilloa tai noin 3 dl pakastemarjoja ja ripaus sokeria
- Peitä uunipelti leivinpaperilla.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle ja tasoita kevyesti.
- Paista 225°C:ssa noin 5-7 minuuttia.
- Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi varovasti. Sokeroinnin sijaan voit käyttää myös korppujauhoja tai kookoshiutaleita.
- Anna levyn jäähtyä hetki.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon varovasti rahka ja mausta sokerilla oman maun mukaan.
- Levitä hillo torttulevyn pinnalle. Levitä kerma-rahka seos päälle ja kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri leivinpaperi ympärille ja anna maustua tunti, pari ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 232 kcal/annos
- Rasva 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
- Proteiini 6.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.8 g
- Sokerit 22.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 123.6 mg
- Kalsium 119.2 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 0.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklSokeri
-
1 tlVanilliinisokeri
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %, vl
-
200 gKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
70 gJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 1/2 dlMarjahillo, keskiarvo
-
1 tlLeivinjauhe
-
65 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
127.5 gSokeri
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton