Kääretorttu

10 annosta

Valmistusohje

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
sokeria ja vaniljasokeria
2 dl marjahilloa tai noin 3 dl pakastemarjoja ja ripaus sokeria

  1. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja tasoita kevyesti.
  4. Paista 225°C:ssa noin 5-7 minuuttia.
  5. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi varovasti. Sokeroinnin sijaan voit käyttää myös korppujauhoja tai kookoshiutaleita.
  6. Anna levyn jäähtyä hetki.
  7. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon varovasti rahka ja mausta sokerilla oman maun mukaan.
  8. Levitä hillo torttulevyn pinnalle. Levitä kerma-rahka seos päälle ja kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri leivinpaperi ympärille ja anna maustua tunti, pari ennen tarjoilua.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
  • Energia 232 kcal/annos
  • Rasva 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
  • Proteiini 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.8 g
  • Sokerit 22.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 123.6 mg
  • Kalsium 119.2 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg