Kaarnikka-pihlajanmarjahyytelö
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/marjat_variksenmarjat.jpg
Kaarnikka-pihlajanmarjahyytelö
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
1 kg kaarnikoita
½ kg pihlajanmarjoja
7 – 8 dl vettä
noin 8 dl hillosokeria
- Laita variksenmarjat eli kaarnikat, riivityt pihlajanmarjat ja vesi kattilaan.
- Keitä noin 5 minuuttia.
- Siivilöi mehu.
- Sekoita mehuun sokeri ja keitä ilman kantta hiljalleen 10 – 15 minuuttia.
- Tölkitä kuumiin tölkkeihin ja sulje heti.
–
Hyytelöä voit käyttää esim. liharuokien kanssa.
0.21 kg CO2 ekv
- Energia 112 kcal/annos
- Rasva 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.2 g
- Sokerit 25.5 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 0.6 mg
- Kalsium 14 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 21.3 mg
Pääraaka-aineet
-
8 dlSokeri
-
7 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
500 gPihlajanmarja
-
1000 gMustikka, metsämustikka