Kahden kaalin kuorrutus
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Syksy
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali
vettä
suolaa
kastike:
2 rkl margariinia tai voita
1-2-sipulia
3 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl maitoa ja kaalin keitinlientä
suolaa
valkopippuria
2 dl juustoraastetta
1. Paloittele kaalit samankokoisiksi paloiksi.
2. Keitä ne suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi, mutta ei aivan pehmeiksi. Kaada vesi talteen.
3. Nosta kaalit voideltuun uunivuokaan.
4. Sulata rasva kasarissa. Kuullota siinä hienonnettu sipuli, älä ruskista.
5. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maitoa ja keitinlientä pienissä erissä hyvin vatkaten. Keitä muutaman minuutin ajan.
6. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää juustoraaste vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen ja kaada se vuokaan kaalien päälle.
7. Kuorruta uunissa 250°C lämmössä noin 15 minuuttia.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 251 kcal/annos
- Rasva 13.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.6 g
- Proteiini 14.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
- Sokerit 8.9 g
- Kuitu, kokonais- 4.3 g
- Natrium 777.5 mg
- Kalsium 371.9 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 154.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlRuokasuola, jodioitu
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
3 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 rklVoi
-
300 gParsakaali, brokkoli
-
400 gKukkakaali