Kaikkien aikojen suklaakakku
Voiko tämän komeampaa ilmestystä laittaa esille juhlapöytään? Näyttävä ja makea suklaakakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Jos haluat tehdä kakusta oikein näyttävän ja korkean, paista kakkutaikina kahdessa noin puolentoista litran vuoassa.
-
Avainsanat:
- Joulu
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
Pohja:
6 munaa
3 dl sokeria
3 ¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 ½ dl kiehuvaa vettä
Täyte:
200 g kotimaisia vadelmia
1 dl sokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl vispikermaa
4 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
Kostutus:
noin 2 dl vaniljasokerilla makeutettua maitoa
(tilkka rommia)
Kuorrutus:
6 dl tomusokeria
1 ½ dl kaakaojauhetta
75 g sulatettua voita tai margariinia
¾ dl maitoa
Koristeeksi:
200-500 g erilaisia suklaamakeisia
noin 25 g tummaa suklaata
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon.
- Kaada kiehuva vesi ohuena nauhana taikinaan, sekoita koko ajan.
- Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun, korppujauhotettuun 3 litran vuokaan. Jos haluat tehdä kakusta korkean, paista kakkutaikina kahdessa noin puolentoista litran vuoassa.
- Paista 175°C uunin alimmalla tasolla, isoa vuokaa 45–50 minuuttia, pienempiä 35–40 minuuttia.
- Valmista täyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Soseuta vadelmat haarukalla. Sekoita joukkoon sokeri ja jogurtti.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vadelmaseokseen.
- Kuumenna tilkka vettä, lisää joukkoon puristetut liivatelehdet. Kaada sulaneet liivatelehdet ohuena nauhana vadelma-kermaseokseen.
- Leikkaa jäähtynyt iso kakku kolmeen osaan, pienet kahteen osaan. Kokoa kakku.
- Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä täytettä päälle. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja levitä päälle täytettä. Nosta päälle viimeinen levy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla.
- Tee voipaperista napakka vyö kakun ympärille. Pane kakku hyytymään jääkaappiin pariksi kolmeksi tunniksi tai yön yli.
- Valmista kuorrute. Mittaa tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon.
- Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
- Poista voipaperivyö kakun ympäriltä. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.
- Koristele kakku erilaisilla, sopivan kokoisiksi paloiksi leikatuilla suklaamakeisilla. Jos koristelet makeisilla myös reunat, makeisia tarvitaan noin puoli kiloa, jos vain päällinen, 200 g riittää oikein hyvin.
- Paloittele tumma suklaa muovipussiin. Sulata suklaa mikrossa. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota suklaata kakun päälle.
- Energia 401 kcal/annos
- Rasva 14.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
- Proteiini 6.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 62.8 g
- Sokerit 50.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 156.2 mg
- Kalsium 168.5 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 4.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 dlSokeri
-
25 gSuklaa tumma
-
500 gSuklaakonvehti
-
75 gVoi
-
1 1/2 dlKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
1 tlVanilliinisokeri
-
6 dlTomusokeri
-
2 3/4 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
8 gLiivate
-
2 dlKerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
-
1 dlJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
200 gVadelma
-
1 3/4 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 tlLeivinjauhe
-
3/4 dlKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 dlSokeri
-
6 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton