Reetan kesäkurpitsakakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/kesakurpitsakakku4.jpg
Reetan kesäkurpitsakakku
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kesä
- Maidoton
- Makea leivonta
- Syksy
Valmistusohje
2 munaa
2 dl sokeria
3 dl kuutioitua kesäkurpitsaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1 ¼ dl juoksevaa margariinia
- Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka.
- Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kesäkurpitsakuutiot.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vähin erin käännellen munavaahtoon.
- Lisää lopuksi juokseva margariini.
- Paista kakkua 175°C:ssa uunissa 50–60 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hiukan ja kumoa se.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.15 kg CO2 ekv
- Energia 220 kcal/annos
- C-vitamiini 2.8 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 112.5 mg
- Natrium 140.7 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 15.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.2 g
- Proteiini 3.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Rasva 10.7 g
Pääraaka-aineet
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 dlSokeri
-
2 tlVanilliinisokeri
-
150 gKesäkurpitsa, zucchini
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
1 rklKardemumma
-
2 tlLeivinjauhe
-
1/2 dlPähkinä, saksanpähkinä
-
1 1/4 dlRasvaseos, juokseva, 80%, keskiarvo