Kala-kasvissose vauvalle

G
4 annosta

Valmistusohje

yli 6 kk
3–4 annosta

1 porkkana
1 peruna
pala kukkakaalia
vettä
75 g ruodotonta kalaa, esim. lohta, pakaste seita, puna-ahventa tai siikaa
2 rkl pakasteherneitä
hienonnettua tilliä

1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Voit käyttää myös pakastekasviksia.
2. Laita paloitellut porkkanat, perunat ja kukkakaali kiehuvaan veteen. Lisää vettä päälle vain sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyy.
3. Keitä kypsäksi kannen alla noin 10-15 minuuttia.
4. Lisää paloiteltu kala ja herneet joukkoon, jatka keittämistä noin 2 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
5. Soseuta keitinliemineen.
6. Mausta lopuksi hienonnetulla tillillä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.29 kg CO2 ekv
  • Energia 42 kcal/annos
  • Rasva 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.6 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 17.2 mg
  • Kalsium 16.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 19.5 mg