Kala-kasvisvuoka

G
4 annosta

Valmistusohje

1 kesäkurpitsa
1 paprika
5 perunaa
500 g kalaa fileenä, esim. kirjolohta
2 rkl öljyä
0,5 sitruunan mehu
pippuria
suolaa
100 g tuorejuustoa

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
  2. Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi ja kasvikset reilunkokoisiksi suupaloiksi.
  3. Levitä ainekset vuokaan. Sekoita kasvisten sekaan öljyä ja sitruunamehua, sekä ripottele mustapippuria ja suolaa.
  4. Paista kasviksia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista.
  5. Poista nahka ja ruodot kalasta, pilko se paloiksi ja aseta palat vuokaan.
  6. Pirskota kalan päälle hieman sitruunanmehua ja suolaa.
  7. Lisää vuokaan pieniä nokareita tuorejuustoa.
  8. Paista 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.
  9. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki! Tähän ruokaan sopivat myös kypsät tähdeperunat. Kokonaispaistoajaksi riittää silloin 15 min + 10 min tai kunnes kala on kypsää.

Huom! Jos syöjänä on alle 1-vuotias, voit jakaa pellin leivinpaperille kahteen osaan. Toisesta annoksesta tuorejuusto ja suola jätetään pois. Vauvan annoksen voi tarvittaessa soseuttaa tai tarjoilla sormiruokana.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 382 kcal/annos
  • C-vitamiini 47 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 202.8 mg
  • Natrium 436 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.8 g
  • Proteiini 25 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Rasva 24.4 g