Kala-kasvisvuoka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/MARTAT_lohipeltivaaka2.jpg
Kala-kasvisvuoka
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kesäkurpitsa
1 paprika
5 perunaa
500 g kalaa fileenä, esim. kirjolohta
2 rkl öljyä
0,5 sitruunan mehu
pippuria
suolaa
100 g tuorejuustoa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
- Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi ja kasvikset reilunkokoisiksi suupaloiksi.
- Levitä ainekset vuokaan. Sekoita kasvisten sekaan öljyä ja sitruunamehua, sekä ripottele mustapippuria ja suolaa.
- Paista kasviksia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista.
- Poista nahka ja ruodot kalasta, pilko se paloiksi ja aseta palat vuokaan.
- Pirskota kalan päälle hieman sitruunanmehua ja suolaa.
- Lisää vuokaan pieniä nokareita tuorejuustoa.
- Paista 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.
- Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki! Tähän ruokaan sopivat myös kypsät tähdeperunat. Kokonaispaistoajaksi riittää silloin 15 min + 10 min tai kunnes kala on kypsää.
Huom! Jos syöjänä on alle 1-vuotias, voit jakaa pellin leivinpaperille kahteen osaan. Toisesta annoksesta tuorejuusto ja suola jätetään pois. Vauvan annoksen voi tarvittaessa soseuttaa tai tarjoilla sormiruokana.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 382 kcal/annos
- C-vitamiini 47 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 202.8 mg
- Natrium 436 mg
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Sokerit 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.8 g
- Proteiini 25 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
- Rasva 24.4 g
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinenkesäkurpitsa
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)paprika
-
5 kplperunaa
-
500 gkalaa fileenä, esim. kirjolohta
-
2 rklöljyä
-
30 gsitruunamehua
-
0.5 tlpippuria
-
0.5 tlsuolaa
-
100 gkevyttuorejuustoa