Kala-nokkoskeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala-nokkoskeitto.jpg
Kala-nokkoskeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
- Kevät
- Maidoton
- Villiyrtit
Valmistusohje
noin ½ litraa nokkosia
vettä
kalalientä
6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
200–300 g fileoitua kalaa
100 g kylmäsavustettua lohta
suolaa ja pippuria
50 g esikäsiteltyjä korvasieniä
tuoretta tilliä
- Kiehauta nokkosenlehdet nopeasti vedessä. Kaada vesi pois. Leikkaa lehdet karkeaksi silpuksi.
- Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele kasvikset.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Laita kasvikset kattilaan ja lisää kalalientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kasvikset lähes kypsiksi.
- Leikkaa kalafilee suupaloiksi ja pilko kylmäsavulohi pieniksi paloiksi.
- Hienonna esikäsitellyt korvasienet. Lisää kalat, sienet ja nokkossilppu keittoon kypsymisen loppuvaiheessa.
- Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi.
- Silppua tilli ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.
Tarkista korvasienien esikäsittely: Korvasieni | Martat
Testattu Marttakeittiössä
1.15 kg CO2 ekv
- Energia 279 kcal/annos
- Rasva 11.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 21.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.7 g
- Sokerit 3.7 g
- Kuitu, kokonais- 4.7 g
- Natrium 932 mg
- Kalsium 416.9 mg
- Rauta 4.1 mg
- C-vitamiini 101.9 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gKalaliemi, laimennettu
-
3 rklTilli, tuore
-
50 gKorvasieni, keitetty, suolaton
-
100 gLohifilee, kylmäsavustettu
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
250 gKirjolohifilee
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
420 gPeruna, kuorittu
-
5 dlNokkonen