Kala-paprikapiiras
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/03/Martat_kala_paprikapiiras_vaaka_H.jpg
Kala-paprikapiiras
-
Avainsanat:
- Kala
- Kesä
- Pääsiäinen
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
Pohja
100 g voita tai margariinia
4 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
0,75 dl kylmää vettä
Täyte
2 prk (115/150g) kotimaista kalasäilykettä (Luonnonkala, Leppäsavustetut särkikalat tms)
1 iso paprika
150g mozzarellajuustoraastetta
3 dl kaurakermaa
3 kananmunaa
mustapippuria
- Aloita valmistamalla pohja. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Voita voi myös pehmentää mikrossa ennen leipomista. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 27 cm)
- Paloittele voi kulhoon, lisää ruisjauhot ja suola. Nypi taikinasta murumainen seos. Lisää vesi ja muovaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Tee sillä aikaa täyte. Pilko paprika pieniksi palasiksi. Yhdistä kulhossa paprika, valutetut kalasäilykkeet ja juustoraaste.
- Sekoita toisessa kulossa kaurakerma, muna sekä suola ja pippuri. Yhdistä täytteeseen.
- Kaada täyteseos esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista vielä noin 30 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.62 kg CO2 ekv
- Energia 286 kcal/annos
- Rasva 16.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
- Proteiini 13.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.2 g
- Sokerit 1.4 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 505.2 mg
- Kalsium 128.1 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 22.2 mg
Pääraaka-aineet
-
3 kplKananmuna, kuoreton
-
300 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
150 gJuusto, mozzarella, rasvaa 20 %
-
1 kplPaprika, punainen
-
300 gSärki
-
1.5 tlSuola, pöytäsuola
-
300 gJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
125 gMargariini 60%, kultarypsi