Kesän kala-perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_vuodenaikasalaatit_vaaka_h.jpg
Kesän kala-perunasalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Salaatit
Valmistusohje
Kesän peruna-kasvissalaatti
Järvikala-jogurttikastike
1 prk (n. 100 g) kotimaista säilykekalaa, esim. leppäsavukalaa
200 g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 tl mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua
n. 4–6 perunaa
1 punasipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl sokeria
3 rkl vettä
4 dl salaattia, rucolaa ja/tai pinaattia
4 dl kauden kasviksia, kuten retiisiä, tomaattia tai kurkkua
1 dl kikherneitä
- Valmista ensin jogurttikastike: Valuta kalasäilyke ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Voit hyödyntää myös edellispäivän ylijääneet perunat.
- Anna perunoiden jäähtyä ja pilko ne suupaloiksi.
- Kuori ja viipaloi punasipuli.
- Kiehauta pannulla sokeri, etikka ja vesi. Lisää sen jälkeen punasipuliviipaleet pannulle. Anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan.
- Kaada sipulit perunoiden päälle. Anna maustua.
- Pilko valitsemasi kauden kasvikset.
- Huuhdo kikherneet.
- Kokoa tarjoiluastialle tai lautaselle vihreä salaattipohja salaatista, pinaatista ja/tai rucolasta.
- Kokoa salaattipohjan päälle perunat, pilkotut kasvikset, kikherneet ja järvikalakastike.
1.31 kg CO2 ekv
- Energia 293 kcal/annos
- Rasva 7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
- Proteiini 12 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46.1 g
- Sokerit 11.2 g
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Natrium 243.1 mg
- Kalsium 155.1 mg
- Rauta 2.7 mg
- C-vitamiini 43 mg
Kokeile myös kuvassa olevaa talven pastasalaattia.
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
50 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
1 kplTomaatti
-
100 gKurkku
-
100 gRetiisi
-
260 gSalaatti, vihreä
-
45 gVesi, vesijohtovesi
-
20 gSokeri
-
45 gViinietikka
-
50 gPunasipulia
-
680 gPeruna, uusi
-
15 gSitruunamehu
-
4 gMustapippuri
-
9 gValkosipuli
-
200 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
100 gKala, savustettu, keskiarvo, vähärasvainen