Kesän kala-perunasalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

Kesän peruna-kasvissalaatti

Järvikala-jogurttikastike
1 prk (n. 100 g) kotimaista säilykekalaa, esim. leppäsavukalaa
200 g turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 tl mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua

n. 4–6 perunaa
1 punasipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl sokeria
3 rkl vettä
4 dl salaattia, rucolaa ja/tai pinaattia
4 dl kauden kasviksia, kuten retiisiä, tomaattia tai kurkkua
1 dl kikherneitä

  1. Valmista ensin jogurttikastike: Valuta kalasäilyke ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Voit hyödyntää myös edellispäivän ylijääneet perunat.
  3. Anna perunoiden jäähtyä ja pilko ne suupaloiksi.
  4. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  5. Kiehauta pannulla sokeri, etikka ja vesi. Lisää sen jälkeen punasipuliviipaleet pannulle. Anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan.
  6. Kaada sipulit perunoiden päälle. Anna maustua.
  7. Pilko valitsemasi kauden kasvikset.
  8. Huuhdo kikherneet.
  9. Kokoa tarjoiluastialle tai lautaselle vihreä salaattipohja salaatista, pinaatista ja/tai rucolasta.
  10. Kokoa salaattipohjan päälle perunat, pilkotut kasvikset, kikherneet ja järvikalakastike.
Hiilijalanjälki
1.31 kg CO2 ekv
  • Energia 293 kcal/annos
  • Rasva 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Proteiini 12 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 46.1 g
  • Sokerit 11.2 g
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Natrium 243.1 mg
  • Kalsium 155.1 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 43 mg

Kokeile myös kuvassa olevaa talven pastasalaattia.

Testattu Marttakeittiössä