Kalaa intialaisittain

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
2–3 tl curryjauhetta (suolatonta)
800 g tomaattimurskaa (suolatonta)
400 g MSC-merkittyä pakastekalaa
1 rkl garam masala -mausteseosta
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl kreikkalaista jogurttia

Lisäksi viljalisäkettä, jogurttia ja tuoretta korianteria.

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli paistokasariin.
  2. Lisää öljy ja kuullota muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita joukkoon curryjauhe ja jatka kuullottamista hetki.
  3. Lisää tomaattimurska ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Maku syvenee, kun haudutata kastiketta pidempään.
  4. Kuutioi kala suurehkoiksi paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Anna hautua noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Ota vauvalle 2–3 dl kastiketta sivuun.
  5. Mausta loppukastike garam masala -mausteseoksella, suolalla ja sokerilla. Kääntele jogurtti varovasti joukkoon.
  6. Tarjoile viljalisäkkeen, jogurtin ja tuoreen korianterin kanssa.

VinkkI! Voit hyödyntää eri kalalaatuja, kuten pakasteturskaa tai -seitiä.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 288 kcal/annos
  • C-vitamiini 30.3 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 113.4 mg
  • Natrium 725.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 15.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.9 g
  • Proteiini 21.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Rasva 13.6 g