Kalaa intialaisittain
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/MARTAT_kalaa_intialaisittain_vaaka.jpg
Kalaa intialaisittain
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
2–3 tl curryjauhetta (suolatonta)
800 g tomaattimurskaa (suolatonta)
400 g MSC-merkittyä pakastekalaa
1 rkl garam masala -mausteseosta
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
Lisäksi viljalisäkettä, jogurttia ja tuoretta korianteria.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli paistokasariin.
- Lisää öljy ja kuullota muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita joukkoon curryjauhe ja jatka kuullottamista hetki.
- Lisää tomaattimurska ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Maku syvenee, kun haudutata kastiketta pidempään.
- Kuutioi kala suurehkoiksi paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Anna hautua noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Ota vauvalle 2–3 dl kastiketta sivuun.
- Mausta loppukastike garam masala -mausteseoksella, suolalla ja sokerilla. Kääntele jogurtti varovasti joukkoon.
- Tarjoile viljalisäkkeen, jogurtin ja tuoreen korianterin kanssa.
VinkkI! Voit hyödyntää eri kalalaatuja, kuten pakasteturskaa tai -seitiä.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 288 kcal/annos
- C-vitamiini 30.3 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 113.4 mg
- Natrium 725.9 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 15.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.9 g
- Proteiini 21.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
- Rasva 13.6 g
Pääraaka-aineet
-
1 pieni (kpl) (70.0 g)sipuli
-
7 gvalkosipulin kynttä
-
2 rklrypsiöljyä
-
3 tlcurryjauhetta
-
800 gtomaattimurskaa
-
400 gMSC-merkittyä pakastekalaa
-
1 rklgaram masala -mausteseosta
-
2 tlsokeria
-
1 tlsuolaa
-
1 iso annos (200.0 g)kreikkalaista jogurttia