Kalanuudelivokki
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kalanuudelivokkinetti.jpg
Kalanuudelivokki
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kala
- Kananmunaton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
125 g nuudeleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
250 g pakastekasvissuikaleita
1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
2 dl ruokakermaa
1 tl sitruunapippuria
suolaa, yrttejä
400 g ruodotonta kalaa, esimerkiksi kirjolohisuikaleita
1 dl suolapähkinöitä tai paahdettuja maapähkinöitä
Pinnalle: juustoraastetta
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna rasva wokpannussa. Ruskista sipulit kevyesti.
- Lisää joukkoon kasvissuikaleet ja kuullota hetki.
- Lisää inkivääri, kerma ja sitruunapippuri. Anna hautua noin 10 minuuttia.
- Lisää pannuun lohisuikaleet ja sekoittele varovasti hetken aikaa.
- Lisää vokkiin lopuksi pähkinät ja nuudelit varovasti käännellen.
- Maista ja mausta tarvittaessa suolalla, yrteillä ja muilla mausteilla.
- Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta.
Tarjoa heti.
Testattu Marttakeittiössä
1.07 kg CO2 ekv
- Energia 526 kcal/annos
- Rasva 31.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.5 g
- Proteiini 26.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40.4 g
- Sokerit 6 g
- Kuitu, kokonais- 4.3 g
- Natrium 271.6 mg
- Kalsium 195.5 mg
- Rauta 2.7 mg
- C-vitamiini 32.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 dlPähkinä, suolapähkinä
-
400 gKirjolohifilee
-
1 tlMustapippuri
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
3 gInkivääri, juurakko, raaka
-
250 gWok-kasvikset, vihreä papu, porkkana, paprika, maissi, palsternakka
-
1 rklRypsiöljy
-
7 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
125 gNuudeli, vehnä-