Kalanyytit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/Ikavuosiin_kalanyytit_vaaka_H.jpg
Kalanyytit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
500 g pakastekasviksia
300 g kalafileetä
0,5 tl sitruunapippuria
0,5 tl suolaa
0,5 dl hienonnettua tilliä
4 tl öljyä
koristeeksi:
tilliä
sitruunalohkoja
foliota
Jaa kasvissuikaleet neljän leivinpaperipalan päälle.
Leikkaa kala neljään yhtä suureen osaan ja pane kasvisten päälle.
Ripota pinnalle sitruunapippuria, suolaa, hienonnettua tilliä ja teelusikallinen rypsi- tai oliiviöljyä.
Laita kalanyytit foliopaperin päälle ja kääri folio kiinni ja nosta nyytit uunipellille tai grilliin. Kypsennä-200 asteessa 30-40 minuuttia.
Koristele valmiit, avatut nyytit tillillä ja sitruunalohkoilla. Tarjoa maustetun kermaviilikastikkeen ja perunoiden kanssa
Hiilijalanjälki
0.93 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 346 kcal/annos
- C-vitamiini 49.6 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 250.9 mg
- Natrium 1730.3 mg
- Kuitu, kokonais- 10 g
- Sokerit 12 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.7 g
- Proteiini 27.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Rasva 16 g
Pääraaka-aineet
-
500 gPakastekasvissekoitus, juuressekoitus
-
300 gKala, savustettu, keskiarvo, vähärasvainen
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
20 gTilli, tuore
-
4 tlRypsiöljy
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka